Games downloaden: waar en hoe.

Vraag en antwoord


Hoe werken de download sites?

Bij de meeste download sites kun je betalen met je credit card. Het betreft een éénmalige afschrijving en dus geen jaarlijkse kosten of iets dergelijks. Je krijgt na aanmelding toegang tot de database (of het netwerk). Je installeert software die het mogelijk maakt om de games -of andere bestanden- te zoeken en downloaden. In de meeste gevallen zoek je de gewenste bestanden op bv. titel of een woord uit de titel. Als je het bestand gevonden hebt kan je het downloaden starten. Het bestand zal dan gaan downloaden. De tijdsduur daarvan hangt af van de grootte van het bestand.


Hoe werkt het downloaden van PS2 en XBOX games?

Het downloaden van deze games werkt hetzelfde als het downloaden van gewone PC games. Voor het branden en kunnen afspelen van deze games op je game-console verwijzen we je naar de vele PS2 en XBOX-sites en forums over dit onderwerp.


Hoe speel ik PC games af?

Je hebt een computer met geluidskaart, grafische kaart en speakers nodig. Na downloaden open je het gedownloade bestand. Meestal zal je dan gevraagd worden of je de game wilt installeren en wijst de weg verder vanzelf.


Zijn er ook gratis download sites?

Ja, die zijn er. De meest bekende is Kazaa. De meeste gebruikers ergeren zich echter enorm aan de hoeveelheid reclame, adware, spyware en virussen. Gratis sites bieden geen (of beperkte) technische ondersteuning. Bovendien zijn ze vaak traag. Echt gratis bestaat dus niet...


Hoe kan ik opzeggen als ik ontevreden ben over een download site?

De meeste download sites bieden een volledige teruggaaf van je lidmaatschapsgeld als je opzegt binnen de evaluatieperiode. Ben je onzeker over lid worden, check dit dan eerst alvorens je je inschrijft. Als je je lidmaatschap van een download site wilt opzeggen, ga dan naar de support sectie van de betreffende site. Het helpt niet om contact met ons op te nemen aangezien wij slechts een review site zijn en je je geld niet kunnen retourneren.


Hoe hebben jullie de gereviewde sites geselecteerd?

Er zijn veel download sites te vinden op het internet. We hebben onderzocht welke van de sites de meeste gebruikers hebben, de grootste bestanden hebben en leden uit de hele wereld aannemen. De gereviewde sites zijn zgn. filesharing (p2p) sites. De sites die op deze website gereviewd zijn betalen allemaal ofwel advertentie-kosten danwel een affiliate bijdrage aan ons. De resultaten van de reviews zijn hierdoor in geen enkel opzicht beïnvloed geweest.


Hoe kan ik doorgaan met een download nadat de verbinding verbroken is geweest?

De meeste sites pikken je download gewoon weer op waar je gebleven was als je weer verbinding maakt. Het al gedownloade deel is dus niet verloren.